PLANERING AV FÖRLOSSNING

God morgon alla fina!

Först och främst måste jag bara säga: TACK FÖR ATT NI FÖLJER MIG! ❤ Passerade 900 följare igår och blev sååå glad! 900! Wow! Jag vet, det är inte alls många för vissa, men för mig är det jättemånga. Tanken med mitt instakonto från början var absolut inte att få så många följare som möjligt, utan bara få dela med mig av vårt hem som vi håller på att skapa tillsammans jag och M. Nu när tvillingarna är på väg kommer kontot inte bara innehålla inredning, även om det fortfarande kommer vara fokus på det.

Apropå tvillingarna fick jag kallelse igår till läkare på specialistmödravården på SöS för planering av förlossningen. Den 18 september är det dags, endast en månad innan eventuell igångsättning. I tvillinggraviditet blir man igångsatt när man passerar 38+0 här i Stockholm. Som jag har uppfattat det kommer läkaren under det besöket att undersöka hur tvillingarna ligger i magen och utifrån det bestämma om det blir en vaginal förlossning eller kejsarsnitt. Om första barnet i kanalen ligger med huvudet nedåt blir det en vaginal förlossning, men om samma barn ligger med rumpan nedåt blir det troligtvis kejsarsnitt. Detta för att det inte går att göra vändningsförsök med tvillingar och att föda i säte är nog något man önskar undvika p.g.a. risk för komplikationer.

Vid det senaste ultraljudet som var den 8 augusti låg båda barnen med huvudet nedåt, men bm sa att tvillingarna fortfarande kan röra på sig mycket och vända sig flera gånger om, så det är inte alls säkert att de ligger kvar i samma position nästa gång. Nästa ultraljud har vi den 4 september, ska bli spännande att se hur tvillingarna ligger då.

Hämtade några paket igår som hade kommit med posten. Paketen innehöll bland annat en del bebiskläder då vi från Julia har så lite kläder i stl 50. Tänkte att det kan vara bra att ha stl 50 nu när det kommer tvillingar som vanligtvis brukar vara lite mindre än om det skulle vara en singelgraviditet + att det helt enkelt är två stycken som kommer samtidigt = dubbelt så stor åtgång av kläder 😉

 

IMG_4938

IMG_4939

IMG_4941

Nu ska jag sätta mig i soffan och fortsätta titta på Nyhetsmorgon, sen bara måste jag ta tag i berget med ren tvätt som ligger och väntar på att vikas.

 

PUSS! ❤

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s