EKORRHJULET

Jag har nämnt det tidigare och nu gör jag det igen. Det berömda ekorrhjulet som så många av oss springer runt i. Är det verkligen självvalt, eller gör vi det som vi tror förväntas av oss?

Jag har sedan många många år funderat på livet och vad jag skulle vilja att mitt liv innehöll. Jag har sagt högt till mig själv och berättat för andra vad jag drömmer om, inte bara tänkt tyst för mig själv. Det tog ett tag, men när jag väl började göra det insåg jag en sak… att det inte är så lätt att veta vad man vill. Eller inte för mig i alla fall. Att sätta ord på sina drömmar var svårare än vad jag trodde, i alla fall om man ska tänka i de banorna att kanske lämna ekorrhjulet. För det är just det… ekorrhjulet. Vi är många som lever i det, men hur många av oss vill det? Och vad kan man göra åt det?

Själv är jag helt helt säker – jag vill lämna ekorrhjulet. Varför? För att jag vill få ut mer av livet än det här. Okej, missförstå mig rätt nu. Jag älskar mitt liv och vad jag har åstadkommit hittills. Jag lever drömmen med min sambo och mina tre fantastiska barn som jag älskar mer än vad jag kan beskriva. Jag älskar mitt jobb, min bostad och mina vänner. Fullkomligt älskar Stockholm som är den stad jag lever i. MEN! Jag vill mer. Jag vill utveckla livet. Livet 2.0. Kanske låter nördigt, men jag kommer faktiskt inte på ett bättre sätt att beskriva det.

Det jag tänker är… jobba måndag till fredag 8 till 5, stressa hem, laga mat, plocka undan, diska, umgås minimalt med barnen, nattning av barn för att sedan sova själv. Dag ut och dag in. Däremellan ska man dessutom trycka in träningspass för att må bra, umgås med familj, släkt och vänner. Dag ut och dag in. När jag tänker på det får jag paniiik! Jag är inte så säker på om jag vill ha det så. Jag vill inte leva mitt liv så här. Men varför gör jag det? När jag försöker svara på den frågan blir det alltid nåt i stil med ”Jag har inget annat val”. R e a l l y ? ?

Jag VÄGRAR tro att man måste slängas in i det här ekorrhjulet som samhället har utformat åt oss. Jag vill inte det. Jag vill få ut mer av min tid här på jorden. Mer tid med mina barn. Vad, hur och när vet jag inte, men jag är däremot fast besluten om att jag tänker göra ALLT i min makt för att se till så att jag lever det liv jag verkligen vill leva och lova mig själv att förändra det i mitt liv som får mig att må mindre bra. Jag är 35 år idag, om bara några dagar blir jag ytterligare ett år äldre. Tiden bara går…

Jag har ingen aning om vart min filosofi kommer leda mig eller hur mitt liv ser ut om 10 år. Men jag drömmer om ett liv som innehåller mindre stress och mer tid med de som betyder mest – min familj. Vem gör inte det?, tänker ni. Jojo, men hur många är det som gör något åt det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s