RENOVERINGSPLANER

God morgon!

Här har vi precis avnjutit en långfrukost och nu satte jag mig precis vid datorn. M är ute i trädgården och pysslar, tänk att det skulle bli hans grej. Det trodde jag aldrig när vi flyttade till huset! 😉

IMG_4713.jpg

 

För er som följt mig på instagram under en tid vet att vi vill renovera köket. Detta lades på is när vi fick reda på att vi väntade tvillingar, mest på grund av chocken faktiskt, men även för att vi var tvungen att köpa mig en ny bil. Jag hade redan en Volvo kombi, men var teungen att ha en ännu större för att det ska vara optimalt 🙂 Hur som helst, renoveringsplanerna pausades under några månader men har nu börjat prata om det lite smått igen. Från början var tanken att vi skulle blåsa ut hela köket och göra om allt. Ja, ni vet… slänga ut precis allt och in med nytt, riva vägg, lägga nytt golv o.s.v. Nu när situationen ser lite annorlunda ut har vi tänkt om lite grann och funderar fortfarande på renovering, men kanske inte i samma omfattning som innan.

Det vi tänker nu att vi kan utföra en mindre renovering för en mycket mindre peng. På så sätt får vi ändå känslan av något nytt, samtidigt som det inte kostar supermycket. Först tänkte vi på att köpa nya luckor och behålla de gamla stommarna från IKEA men där har vi nog tänkt om nu. Vi ska förstås räkna på båda alternativen för att se eventuell prisskillnad, men tror nog vi redan landat i att köpa helt nytt. Köket är egentligen inte gammalt, huset byggdes 2005 vilket var då köket sattes in. Köket är däremot rätt slitet och inte alls våran stil över huvud taget. För att ge er ett mindre diplomatiskt svar är köket enligt mig RIKTIGT FULT. Jag lovar att visa er en bild på köket innan det rivs.

Det vi tänker att vi ska byta ut är

  • stommar och luckor
  • bänkskiva
  • kakel
  • Diskho
  • blandare
  • spishäll
  • spisfläkt

Eventuellt att vi även bygger en köksö, men det får vi se och kan i så fall bestämma oss för det i efterhand. Köksön kommer i så fall bara innehålla en bänkskiva med skåp under.

I förra veckan köpte vi ny kyl och frys då båda var i dåligt skick och höll på att lägga av helt. Ska sätta mig nu och räkna på vad det här kalaset kan tänkas kosta. Jag har ju förstås redan en bild i mitt huvud över vad jag vill ha för material och hur det ska se ut, om vi landar i den idén eller inte återstår att se…

IMG_4694

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s