LÄKARBESÖK HELT I ONÖDAN…

Specialistmödravården på SöS såg till så att jag fick ett läkarbesök idag för att planera förlossningen, tydligen standard vid en tvillinggraviditet. Min uppfattning var att jag idag skulle få veta om det blir en vaginal förlossning eller kejsarsnitt. Men besöket blev allt annat än förväntat. Läkaren tyckte nämligen att jag såg väldigt pigg och kry ut samt att det inte fanns något att anmärka på utifrån min journal som hon hade läst. Med anledning av detta behöver jag komma tillbaka på ett nytt läkarbesök då läkaren ansåg att det var för tidigt för att planera förlossningen eftersom jag mår så pass bra. Eeh… okej. I mina ögon var alltså detta besök helt onödigt. Visst, jättebra att de avsätter resurser och tar sig tid, men kom igen.. så kul är det inte att springa på alla dessa besök.

Jag fick åtminstone bekräftat att det är möjligt med en igångsättning tidigare än graviditetsvecka 38+0 om det är så att jag önskar det. Jag vill ju naturligtvis att tvillingarna ska stanna inne i magen så länge som möjligt, så om jag mår hyfsat och dem inte har kommit tidigare blir det igångsättning i graviditetsvecka 39 (38+0) vilket är någon gång i början av kalendervecka 42 om jag förstått det hela rätt.

Jaha… det var bara att åka hem igen, efter 10 minuters besök. Skönt var det i alla fall att höra att allt ser bra ut och att få en second opinion från en specialistläkare. Tänkte att jag skulle springa på Marie Serneholt och hennes nykläckta tvillingar som just nu befinner sig på SöS, men inte ens det gjorde jag 🙂

PUSS! ❤

2 reaktioner till “LÄKARBESÖK HELT I ONÖDAN…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s