ETT ENDA POLITISKT INLÄGG

Jag kan faktiskt inte låta bli att skriva några rader om Jimmie Åkessons horribla uttalande om aborträtten häromdagen i TV4. Som motangrepp fick Annie Lööf svara direkt efter Åkesson, ett svar som inte kunde bli bättre! Precis som Annie, blir även jag så otroligt provocerad av den kvinnosyn som råder hos Åkesson och SD. Att kränka kvinnans rättigheter är som att spotta på allt slit och arbete som lagts ner och kämpats för genom århundraden världen över och som fortfarande kämpas för.

Förlåt mig, men hur f*n är SD funtade? Argumentet lyder: ”Jag tycker att det är en rimlig avvägning… Man går in i den 12:e veckan i en annan fas av sin graviditet och en abort betyder då någonting annat än vad den gör före den 12:e veckan”.

Really? På vilket sätt betyder aborten någonting annat för kvinnan efter den 12:e veckan? SD tycker seriöst att detta förslag är rimligt. Smaka på ordet…. r i m l i g t. Är det rimligt att inte låta kvinnan få bestämma över sin egen kropp? Är det rimligt att peta i den fria aborträtten? Är det rimligt att driva Sverige mot ett omodernt samhälle? Alltså jag är helt mållös!

På söndag är det dags. Aldrig har det varit så viktigt att rösta som nu. RÖSTA INTE BLANKT – RÖSTA RÄTT!

Ni som missade debatten kan se delar av den här:

https://www.tv4.se/nyheterna/klipp/ska-gränsen-för-fri-abort-sänkas-ja-säger-åkesson-11438476

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s